Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Arbetsgivarverket

Arbetsgivarverket söker en kvalificerad rådgivare med arbetsrättslig inriktning

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsgivarverket är en arbetsgivarorganisation för statliga arbetsgivare och en förvaltningsmyndighet. Medlemmar är 240 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans med medlemmarna utvecklar och samordnar Arbetsgivarverket den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för cirka 270 000 anställda.

Arbetsuppgifter

Söker du ett utvecklande arbete med varierat innehåll? Vill du vara med och stärka de statliga arbetsgivarnas möjligheter att bedriva en effektiv och välfungerande verksamhet? Då kan det här vara arbetet för dig!

Som Rådgivare på Arbetsgivarutvecklingsenheten arbetar du med kvalificerad, professionell och konsultativ rådgivning till statliga arbetsgivare i alla förekommande arbetsgivarfrågor. Bland annat tillämpning av arbets- och kollektivavtalsrättsliga bestämmelser kring till exempel anställning, verksamhetsövergång, lönebildning, omlokalisering, uppsägning och omställning. 

Som Rådgivare genomför du centrala kollektivavtalstvister tillsammans med Arbetsgivarverkets arbetsrättsjurister och förhandlare samt medverkar vid utbildningar inom till exempel arbetsrätt och löne- och anställningsvillkor. Du arbetar även med framtagandet av skrifter och annan information till stöd för Arbetsgivarverkets medlemmar. I arbetet ingår också att tillsammans med medlemmarna samordna och utveckla den gemensamma statliga arbetsgivarpolitiken vid olika medlemsmöten, workshops och seminarier. 

Du ingår i en grupp om 15 rådgivare och har ett eget ansvar för råd, stöd och information till ett antal medlemmar. Du har stor möjlighet att under eget ansvar planera arbetet inom dina ansvarsområden samtidigt som du arbetar i nära samarbete och kontakt med medlemmar, kollegor och partsföreträdare. 

För arbetet krävs att du är bra på att föra en konstruktiv dialog kring enkla såväl som komplicerade arbetsgivarfrågor. Du har lätt för att skapa och upprätthålla framgångsrika relationer och förmåga att möta och kommunicera med såväl arbetsgivarföreträdare som fackliga företrädare på olika nivåer. Du arbetar prestigelöst och kan förklara komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt med budskapets kärna i fokus. Du ser sammanhang och konsekvenser och har förmågan att parallellt hantera både långsiktigt arbete såväl som behov av snabba insatser på ett strategiskt sätt. För att trivas hos oss är du självklart genuint intresserad av att arbeta med arbetsgivarpolitiska frågor ur ett arbetsgivarperspektiv. 

Kvalifikationer

För arbetet krävs att du har
• en juristexamen eller motsvarande
• mycket goda kunskaper i arbetsrätt
• goda kunskaper i förvaltningsrätt
• flerårig erfarenhet av att arbeta med arbetsgivarfrågor 
• erfarenhet av förhandlingar 
• mycket god samarbetsförmåga
• mycket god förmåga att uttrycka dig klart och tydligt i både tal och skrift 

Meriterande är
• erfarenhet av att genomföra utbildningar

Övrigt

Arbetsgivarverket är beläget på Sveavägen 44 i Stockholm.
Arbetsgivarverkets värdegrund utgår ifrån värdeorden professionell och engagerad, vilket genomsyrar vårt arbete. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande arbete och tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Du inspireras av att, med utgångspunkt från den statliga arbetsgivarpolitiken, bidra till att utveckla den statliga sektorns effektivitet och samhällsnytta.

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vill du veta mer om arbetet kontakta Åsa Krook chef Arbetsgivarutveckling på telefon 08-700 13 00.
Välkommen med din ansökan senast den 21 oktober.

Läs mer om Arbetsgivarverket på www.arbetsgivarverket.se
.
Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av

Åsa Krook

Sista ansökningsdag: 2018-10-21

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/0804

 

 Ansök nu

 

Liknande jobb Arbetsgivarverket söker en kvalificerad rådgivare med arbetsrättslig inriktning

; ;